Fitch оприлюднило прогноз щодо України та ПриватбанкуМіжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валютах на рівні «В-» зі стабільним прогнозом.

На рейтинги України негативно впливає слабка зовнішня ліквідність, високі потреби в зовнішньому фінансуванні, обумовлені погашенням суверенних боргів і структурними слабкостями в сфері банківського сектора, інституційні обмеження, політичні і геополітичні ризики.

У той же час Fitch відзначає підвищення надійності і узгодженості політики, поліпшення макроекономічної стабільності, скорочення держборгу і міжнародну підтримку.

Також, Fitch підвищило національний довгостроковий рейтинг Приватбанку з «АА- (ukr)» до «AA (ukr)» і одночасно були підтверджені ключові міжнародні рейтинги банку на рівні «B-» зі стабільним прогнозом.

«На думку експертів Fitch, показник достатності капіталу Приватбанку зберігається на високому рівні 19% зареєстрованих активів», - йдеться в повідомленні.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали