В окремих регіонах України ціна хліба може сягнути 13 гривеньПодорожчання енергоносіїв кумулятивним чином впливає на собівартість виробництва найнеобхідніших видів продовольства, що поглибить зубожіння найбідніших верств населення. В попередні роки, коли функціонувала система державного регулювання цін на соціальні види продовольства, вдавалося певною мірою не допускати розкручення цінової спіралі.

На Дніпропетровщині гряде подорожчання хліба. Ціна підніметься вже в найближчі дні. Повідомляють в Асоціації фермерів і приватних землевласників області. Згідно з інформацією, отриманою Nikopolnews, голова Асоціації Анатолій Грайворонский стверджує, що вже з сьогоднішнього дня, 9 листопада, почнеться зростання цін. Нова вартість буханки складе 13 гривень.

На думку Грайвороского, це не межа. З січня ціна може вирости до 15 гривень. Цьому сприятимуть зростання мінімальної заробітної плати та перерахунок пенсій.

Зазначимо, що зростання цін на хліб поряд з подорожчанням газу ще більше поглибить зубожіння найбідніших верств населення. Уникнути поглиблення соціальної напруги дозволить відновлення державного регулювання цін на соціальні види продовольства.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали