Чому Гройсман просить додаткових повноваженьЕкономічна ситуація в Україні залишається напруженою. Підняття Урядом ціни на блакитне паливо та ряд інших не завжди обґрунтованих рішень створюють додаткові перешкоди на шляху до відновлення реального економічного зростання.

Глава українського уряду Володимир Гройсман заявив, що проситиме Верховну Раду посилити його повноваження. «Хочу сказати, як прем’єр-міністру і уряду, нам недостатньо повноважень. Тому тимчасово, можливо, розгляньте. Я внесу зміни до закону про Кабінет міністрів України про посилення повноважень прем’єр-міністра України. Якщо ви це підтримаєте, я впродовж трьох місяців – відповідально заявляю – наведу в Україні реальний порядок», – сказав Володимир Гройсман.

Зазначимо, що Україна є парламентсько-президентською республікою і формально прем’єр-міністр мав би отримати реальні повноваження для реалізації курсу економічних реформ. Напередодні офіційного старту президентських перегонів його заява про додаткові повноваження може бути розцінена як початок самостійної передвиборної гри.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали