Уряд отримає кредит від МВФ в цьому роціМіжнародний валютний фонд дасть владі України новий кредит тільки після того, як вони піднімуть тарифи на опалення для свого населення.

Про це заявив спікер МВФ Джеррі Райс на брифінгу у Вашингтоні.

"Зараз ми очікуємо, що засідання виконавчої ради Фонду відбудеться в цьому році, після імплементації українською стороною попередніх дій, які дозволять затвердити в парламенті бюджет на 2019 р та збільшити тарифи на опалення згідно з досягнутою угодою", - сказав він.

На уточнююче запитання, чи існують якісь інші умови для отримання владою України нового кредиту, Дж.Райс зазначив, що з моменту досягнення угоди змін не відбулося.

Також, Володимир Гройсман сподівається отримати кредит від МВФ ще до кінця року - як тільки парламент підтримає бюджет 2019 року. Прем'єр запевнив кредиторів, що уряд не стане «загравати» з опозиційними силами і піддаватися їх популістським настроям. Простіше кажучи, необхідного багатьма політичними силами зниження цін на газ для населення не трапиться.

«Цей бюджет - це бюджет стабільності і продовження реформ. Він повністю відповідає нашій програмі МВФ », - цитує українського прем'єра reuters.

Видання відзначає, що відновлення співпраці з МВФ відкриє для України доступ до кредитних програмах інших донорів. При цьому, зізнався журналістам прем'єр, уряд зараз веде переговори з США - намагається домовитися про надання новий кредитних гарантій.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали