Антирейдерський закон буде прийнятий парламентом без зволіканняНовий законопроект по боротьбі з рейдерством буде зареєстрований у Верховній Раді найближчим часом. Про це повідомила представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко на брифінгу 19 листопада.

"Ми домовилися з президентом. Як тільки законопроект буде зареєстрований, а я думаю, що це буде зроблено завтра, президент дасть йому статус невідкладного, і затягувати не будемо", - сказала вона.

І.Луценко припустила, що антирейдерський закон буде прийнятий парламентом без зволікання.

Міністр юстиції України Павло Петренко в свою чергу уточнив, що законопроект був розроблений спільно з депутатами Верховної Ради і представниками бізнес-кіл за дорученням президента.

"Ми презентуємо третій пакет антирейдерских ініціатив. Цей закон фактично є аналізом тієї практики, яка у нас є за останні кілька років. Він прибирає абсолютну більшість тих лазівок, якими користуються рейдерські організації", - зазначив він.

За словами глави Мін'юсту, рейдери спрямовують усі сучасні ресурси, в тому числі юридичні, на пошуки можливостей легалізувати захоплення бізнесу або нерухомості.

"Держава змушена і реалізує всі свої інструменти для того, щоб залучення до відповідальності за незаконне захоплення майна було незворотнім і суворим. Саме цей принцип закладений в третьому пакеті законів", - підкреслив він.

Глава Мін'юсту уточнив, що законопроект передбачає ліквідувати комунальні та державні підприємства, які займаються реєстрацією. За його словами, 90% скарг стосуються дій реєстраторів, які працюють в комунальних підприємствах і використовуються як інструмент для сліпого бездумного відбору чужого бізнесу.

Міністр зазначив, що реєстратори, незважаючи на кримінальну відповідальність за незаконну діяльність, не бояться, саме тому було прийнято рішення ліквідувати серед суб'єктів реєстрації комунальні та державні підприємства. Він уточнив, що законопроектом передбачається введення заходів захисту українських селян на земельні паї.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали