Мінсоцполітики готує скорочення кількості одержувачів субсидійМіністерство соціальної політики перевіряє доходи не тільки самих громадян, які звернулися за отриманням субсидій на оплату житлово-комунального господарства, а й їхніх родичів. Про це повідомив міністр Андрій Рева.

За його словами, це пов'язано з тим, що багато домогосподарств, члени яких працюють за кордоном і надсилають звідти гроші, не вказали ці доходи.

"Заробітчани платять податки в країні перебування і не претендують на субсидії. Але субсидії хочуть отримувати члени їх сімей, які проживають в Україні. Вони зобов'язані декларувати всі свої доходи: як тут, так і отримані з-за кордону", - сказав міністр.

Він підкреслив, що в результаті склалася несправедлива ситуація. "Люди, які працюють в Україні, платять податок на доходи фізосіб, платять єдиний соціальний внесок. І, як правило, вони не можуть претендувати на субсидії, тому що працюють"по-білому", - сказав А.Рева.

У зв'язку з цим Мінсоцполітики готує скорочення кількості одержувачів субсидій за рахунок тих, хто працює за кордоном, але офіційно числиться в Україні безробітним. "Станом на 1 липня ці кошти в деклараціях наших субсідіантов не були зазначені. Тому ми провели і проводимо перевірки, щоб з'ясувати, хто приховує доходи", - заявив міністр.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали