Контролюючі структури оголосили плани перевірок на 2019 рікКонтролюючі органи зараз знаходять порушення в 70% випадках перевірки підприємств і компаній, а штрафи і санкції застосовуються в 40% випадків.

Про це повідомив перший заступник міністра економічного розвитку Максим Нефедов на зустрічі Європейської бізнес асоціації з керівництвом країни.

Це дуже високий показник, підкреслив він. Разом з тим роком раніше він був ще вище: тоді порушення знаходили в 99% випадках при перевірці.

М.Нефедов також повідомив, що в Україні стартувала реформа системи перевірок: заробив спеціальний онлайн-портал, де будь-яка компанія або ФОП може подивитися, чи потрапляють вони в плани перевірок держорганів на 2019 р.

На порталі вже доступні проекти планів перевірок 26 з 33 контролюючих органів, а також проект комплексного плану перевірок.

Серед цих органів Держекоінспекція, Держпраці, Держслужба з лікарських препаратів, Держгеонадр, Держагентство рибного господарства, Держслужба з надзвичайних ситуацій і Госпотребслужба.

Проте, на порталі можна побачити плани перевірок Державної фіскальної служби України. Також на порталі можна дізнатися, коли до компанії або ФОП прийдуть інспектори Держслужби з питань праці з перевіркою на предмет неформальної зайнятості.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали