Україна продає агропродукцію по всьому світуЕкспорт агропродукції з України за підсумками січня-жовтня 2023 року склав $14,8 млрд, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики і продовольства.

"Нашими головними торговельними партнерами в галузі АПК залишаються країни Азії, які посідають перше місце в регіональній структурі експорту, друге - Європейський Союз, третє - країни Африки", - уточнила заступник міністра аграрної політики з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

За даними міністерства, серед експортованих товарів найбільші частки припадають на масло (22%), кукурудзу (17%), пшеницю (16,3%) і насіння ріпаку (5,6%).

Згідно з повідомленням відомства, зростання експорту агропродукції сталося за рахунок збільшення експорту м'яса птиці (на 32%, або на $ 102,3 млн), насіння ріпаку (на 11,9%, $ 89,5 млн), кукурудзи на (3,6%, $ 88,3 млн) і деякі інші категорії.

"Імпорт також помітно збільшився - на 20,8%. Найбільше на український ринок постачали такі товари: рибу, ракоподібні, плоди, горіхи, тютюн, какао-боби, шоколад, масло, кава, чай і прянощі", - додала О. Трофімцева.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали