Крупний інвестор подвоїв капіталовкладення в УкраїнуУ січні-вересні 2023 року група "Метінвест" подвоїла капітальні інвестиції у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, до 620 млн дол. Про це говориться в повідомленні компанії.

"На тлі продовження реалізації Технологічної стратегії-2030 частка стратегічних проектів в загальному обсязі інвестицій досягла 39% за дев'ять місяців 2023 року, в порівнянні з 11% за аналогічний період минулого року. Група також продовжила проведення планових ремонтів виробничих потужностей, на які припало близько 61 % капітальних інвестицій (89% за дев'ять місяців 2017 року) ", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, розподіл витрат між металургійним і гірничодобувним сегментами склав 63% і 36% за дев'ять місяців 2023 року, при цьому корпоративні накладні витрати склали 1% від обсягу інвестицій. Це можна порівняти з 43%, 55% і 2% відповідно роком раніше.

Основні інвестиційні проекти ММК ім. Ілліча включають будівництво МНЛЗ No4, розробку базового інжинірингу для реконструкції листопрокатного цеху 1700 і реконструкцію аглофабрики. На Азовсталі триває будівництво установки вдування пиловугільного палива на доменній печі No3 одночасно з капітальним ремонтом цієї печі

Ключові стратегічні проекти виробників ЗРС включають будівництво кар'єрних циклічно-потокової технології на Північному ГЗК (другий комплекс для транспортування гірської породи на Першотравневому кар'єрі) та Інгулецькому ГЗК (тракт "Східний"), а також заміну газоочисного устаткування обпалювальної машини Lurgi 552-B на Північному ГЗК .

Крім того, "Метінвест-Шиппінг" придбав 1800 піввагонів для доставки сировини і відвантаження готової продукції з метою зменшення негативного впливу на Групу дефіциту рухомого складу в Україні.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,24%) і Смарт-холдинг (23,76%), які спільно керують компанією.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали