НБУ обмежує діяльність російських банківНаціональний банк не бачить перспектив для роботи банків з державним російським капіталом в Україні.

Про це в інтерв'ю Vox Ukraine заявив глава НБУ Яків Смолій.

Смолій зазначив, що недавнє банкрутство ВТБ жодним чином не впливає на стабільність банківського сектора України, оскільки частка фінустанови склала близько 0,6% від чистих активів платоспроможних банків.

"На інші банки з російським державним капіталом ситуація з ВТБ також не впливає. Хоча їх господарська діяльність частково обмежена рішенням суду, проте вони мають достатній запас ліквідності", - сказав глава НБУ.

На питання журналіста, чи є сенс клієнтам інших банків з російським державним капіталом нервувати, Смолій відповів: "Кожен вкладник самостійно вибирає собі банк і оцінює відповідні ризики".

"Зі свого боку Національний банк неодноразово заявляв, що не бачить перспектив для роботи банків з державним російським капіталом в Україні", - підсумував він.

Як повідомлялося, Ігор Коломойський домігся арешту активів трьох російських держбанків в Україні - ЗЕБа, ВТБ і Ощадбанку, - щоб змусити Росію заплатити за експропрійовані в Криму активи на 160 млн доларів.

5 вересня Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції трьох українських "дочок" російських держбанків.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали