Ймовірність оголошення імпічменту Трампу: чи реальним є Уотергейт-2?У 1974 році Президенту США, республіканцю Ричарду Ніксону було оголошено імпічмент. Близьким до імпічменту в другій половині 90-х років минулого століття був Білл Клінтон. Непопулярні та непослідовні рішення Дональда Трампа активізували в американському суспільстві питання оголошення імпічменту діючому Президенту США.

Майже 60 відсотків опитаних виборців США вважають, що президенту Трампу потрібно оголосити імпічмент і усунути з посади або винести обвинувальний вирок. Такими є результати нового опитування Центру американських політичних досліджень Гарвардського університету у співпраці з дослідницькою фірмою Harris, виданим ексклюзивно для видання The Hill. Опитування проводилося з 24 по 26 грудня онлайн за участі 1473 зареєстрованих виборців.

Щоб розпочати процедуру імпічменту, необхідна більшість голосів у Палаті представників. З 3-го січня, коли до роботи приступає оновлений склад Конгресу, демократи таку більшість матимуть. Втім, лідери партії поки що намагаються цю тему не порушувати. Рішення щодо оголошення імпічменту приймає Сенат двома третинами голосів. У новому складі Сенату республіканці матимуть більшість (53 члени), що робить такий розвиток подій малоймовірним.

Нагадаємо, що 2019 рік буде передвиборним роком для Дональда Трампа і вже в цьому році стане зрозумілим: чи буде Республіканська партія його висувати на другий термін, чи зробить ставку на молодого та енергійного кандидата?

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали