Кампанія по виборах президента 2019 офіційно стартувалаКлючовою подією в політичному житті України у 2019 році стануть вибори президента. Багато відомих політиків вже оголосили про те, що приймуть участь в цих перегонах. 31 грудня 2023 року кампанія по виборах президента стартувала офіційно.

Висування кандидатів триватиме до 3 лютого 2019 року. З огляду на те, що Центральна виборча комісія (ЦВК) приймає рішення про реєстрацію / відмову в реєстрації протягом п’яти днів після подачі документів, точний список прізвищ у бюлетені стане відомий після 8 лютого.

До 8 березня ЦВК повинна затвердити форму, колір і текст виборчого бюлетеня. Надрукувати бюлетені необхідно до 23 березня. До 25 березня кожен виборець повинен отримати поштою іменне запрошення на вибори.

Передвиборну агітацію кандидатам дозволяється вести з наступного дня після реєстрації і до 24.00 29 березня 2019 року. До 4 березня мають бути виготовлені інформаційні плакати, які будуть розміщені на ділянках. А до 10 березня всі передвиборні програми повинні бути надруковані в офіційних газетах уряду та парламенту («Урядовий кур’єр» і «Голос України»).

Нагадаємо, що кандидатами на посаду президента є відомі українські політики, які входили у вищий політичний істеблішмент ще в часи президентства Кучми та Ющенка. Також є нові обличчя, для яких президентські перегони 2019 стануть першими.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали