Банківські рахунки українців перевірять без їх згодиМіністерство фінансів України отримало доступ до банківської таємниці та реєстрів для верифікації пенсій і субсидій. Відповідні зміни до Бюджетного кодексу вступили в силу.

Тепер Мінфін має право на безкоштовне отримання інформації, яка містить банківську таємницю, персональні дані, і на доступ до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів і банкам даних, власником якої адміністратором яких є державні органи або органи місцевого самоврядування.

Безперешкодний доступ до персональних даних Мінфіну надали для перевірки обгрунтованості нарахування пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат, що виплачуються за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів, фондів загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування.

Для отримання і обробки персональних даних міністерством фінансів не потрібне отримання на це попередньої згоди індивідів, але обробка і захист персональних даних повинні здійснюватися з дотриманням законодавства в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України.

Порядок верифікації та моніторингу обгрунтованості нарахування пенсій, допомоги, пільг, субсидій, інших соціальних виплат визначить Кабмін.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали