Купити і продати валюту стане легшеФормування системи регулювання валютних операцій в Україні пройшло декілька фаз. Окремі заходи держави посилювали державний контроль за купівлею-продажем валютних коштів, а інші – навпаки лібералізували. Зрештою прискорення процесів купівлі-продажу валюти виступає важливим чинником підвищення рівня мобільності ведення бізнесу в цілому.

Як зазначає на свій сторінці у Facebook відомий український економіст Анатолій Гулей, з 1 січня українці зможуть продавати і купувати іноземну валюту через платіжні термінали і банкомати. Така норма міститься в постанові Національного банку України №63, яким запроваджуються нові правила валютно-обмінних операцій.

Згідно з новими правилами, тепер можна буде вносити в термінал готівкову гривню і отримувати валюту, яку зможе запропонувати апарат (без карткового рахунку). При обміні до 150 тис. грн не потрібно буде вказувати особисті дані.

Нагадаємо, що в останні роки в Україні функціонує система валютних обмежень, яка знижує інвестиційну мобільність суб’єктів господарської діяльності, які є великими експортерами, що в підсумку негативно впливає на конкурентоспроможність виробництва продукції.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали