Яка частина Опозиційного блоку є реальною опозицією до чинної владиЗ самого початку функціонування нинішнього складу Верховної Ради України Опозиційний блок виступав опозицією правлячій коаліції, яку складають БПП та Народний фронт. Однак в кінці 2023 року в Опозиційному блоці стався розкол. На сьогодні два табори цієї політичної сили, які вступили в конфронтацію, звинувачують один одного у підіграванні чинній владі.

Юрій Бойко та Сергій Льовочкін були виключені з фракції Опозиційний блок за те, що вели сепаратні переговори з лідерами партії «За життя». Пізніше до цих політиків приєдналася ще частина парламентських опозиціонерів. Утворилася нова політична сила «Опозиційна платформа – За життя», яка висунула Бойка кандидатом в Президенти України.

В Опозиційному блоці нагадали Юрію Бойку, «хто кому Рабинович». На сайті Опозиційного блоку говориться, що саме Юрій Бойко, будучи співголовою партії Опозиційний блок, пішов на сепаратні переговори з партією «За життя» та оголосив про вихід з Опозиційного блоку, тим самим внісши смуту і розкол в ряди опозиції.

Нагадаємо, що 15 грудня після демаршу Бойка та Льовочкіна партія «Опозиційний блок» висунула кандидатом в президенти України Олександра Вілкула, колишнього віце-прем’єр-міністра та голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали