США виходять з бюджетної кризиЗаконопроект про фінансування міністерства фінансів, податкового управління і ряду інших установ на 2019 р схвалено палатою представників США в рамках стратегії демократів щодо виходу з бюджетної кризи. Криза пов'язана з тимчасовим призупиненням фінансування роботи держустанов (shutdown).

Власне, і схвалили його в основному демократи: вони віддали 232 голоси на підтримку законопроекту. Від представників Республіканської партії було всього 8 голосів. Проти висловилися 188 членів палати представників. Тепер же документ повинен бути схвалений Сенатом США, а там республіканці складають більшість.

Крім Мінфіну США і податкового управління фінансування завдяки цьому законопроекту повинні отримати федеральна комісія зі зв'язків, управління у справах малого бізнесу, федеральний суд та інші установи.

Тим часом, раніше демократичним лідерам не вдалося домовитися з Дональдом Трампом щодо відновлення фінансування уряду. Президент США назвав минулу зустріч "втратою часу".

"Я запитав, що станеться протягом 30 днів: якщо я швидко все відкрию і відновлю, ви схвалите план з безпеки на кордоні, що включає стіну або металеву огорожу? Ненсі сказала: НІ. Я попрощався, по-іншому не можна", - розповів Трамп в Twitter про минулу зустріч.

"Ми побачили істерику, тому що він не зміг домогтися свого", - прокоментував реакцію Трампа лідер сенатської меншості Чак Шумер. Раніше він і спікер палати представників Ненсі Пелосі заявили про те, що Трамп тримає "американський народ в заручниках".






Друкувати
Найбільш популярні матеріали