Яка країна готова прийняти більше 1 млн. іммігрантівПрикметною рисою міграційних потоків в глобальному масштабі в останні роки став переїзд значної кількості жителів неблагополучних країн у високорозвинені країни, що супроводжується додатковим витком соціального напруження. Уряди деяких країн ЄС принципово не погоджуються приймати нові потоки мігрантів, щоб убезпечити себе від нових соціальних потрясінь.

Іншу позицію займає Канада, яка входить до групи країн великої сімки. Парламент Канади хоче залучити в країну більше 1 млн. нових жителів, що складе приблизно 3% населення, пише CNN з посиланням на щорічний звіт по імміграції.

У 2017 році Канада прийняла понад 280 тис. постійних жителів. У 2019 цей показник може досягти 330 тис. осіб, у 2020 році – 340 тис., у 2021 році – 350 тис.

За словами міністра імміграції Ахмеда Хуссена, багато у чому завдяки новоприбулим іммігрантам, Канада стала сильною і динамічною країною. Він вважає, що приплив іммігрантів компенсує старіння населення, зниження народжуваності і збільшить кількість робочої сили.

Саме іммігранти сприяли становленню могутності Канади. Вихідці з європейських країн забезпечили розвиток сільськогосподарського виробництва в цій країні і зробили її одним з основних експортерів сільськогосподарської продукції на світовий ринок.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали