Чи зблизяться Білорусь та СШАПосилення протистояння між Мінськом та Москвою змушує Білорусь шукати нових союзників, щоб убезпечитися від зазіхань на свій суверенітет. Олександр Лукашенко вже неодноразово зближався з країнами Заходу, особливо тоді, коли відчував тиск з боку РФ.

Мінськ активізував переговори з американською стороною, повідомили в МЗС країни. Кілька телефонних розмов відбулися останнім часом між керівництвом МЗС Білорусі та Державного департаменту США, на яких обговорювалися питання поліпшення білорусько-американських відносин.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко попередив, якщо Москва не піде Мінську назустріч у вирішенні наслідків податкового маневру в нафтовій сфері, то може втратити свого «єдиного союзника на західному напрямку».

У той же час глава держави стверджує, що для його країни не є проблемою заробити додаткові 400 млн доларів, які Білорусь втратила через «податковий маневр» Росії.

Нагадаємо, що Олександр Лукашенко перебуває при владі у Білорусі з 1994 року. Він прийшов до влади на хвилі критики тодішнього керівника уряду Кебича. Лукашенко побудував білоруську модель державного капіталізму.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали