Україна в IRENA: успішна презентація країни та розвиток співпраці з органами влади і бізнесом Об’єднаних Арабських ЕміратівГолова Держенергоефективності Сергій Савчук вдячний усім представникам української делегації за ефективну презентацію країни та інвестиційного потенціалу її «чистої» енергетики на 9-й сесії Асамблеї Міжнародного агентства з відновлюваних джерел енергії IRENA в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати).

Цьогоріч Україна вперше взяла участь в обранні нового генерального директора IRENA, яким став італійський урядовець Франческа ла Камера.

«Хочу відзначити активність Посольства України в ОАЕ та особисто Посла Юрія Полуреза у налагодженні тісної співпраці з експертами IRENA, а також профільними міністерствами та компаніями ОАЕ», - повідомив С.Савчук на своїй сторінці у Facebook.

У результаті проведених зустрічей на заходах IRENA домовлено:
продовжити експертні консультації з IRENA щодо стимулювання розвитку відновлюваної енергетики;
провести в Україні спільний з IRENA масштабний форум щодо перспектив впровадження «зелених» аукціонів;
посилити співпрацю із представниками Міністерства енергетики та промисловості ОАЕ щодо залучення арабських компаній на український ринок «зелених» проектів;
опрацювати можливості участі провідної арабської компанії «Masdar» в інвестуванні проектів «чистої» енергетики та переробки сміття в Україні.

Також С.Савчук висловив вдячність одному із стратегічних партнерів Держенергоефективності - Проекту UNIDO UKR IEE «Впровадження стандарту систем енергоменеджменту в промисловості України» - за сприяння в організації візиту до ОАЕ.

«Отже, закликаю усіх до подальшої плідної співпраці у питаннях удосконалення законодавства, залучення «зелених» інвестицій та реалізації проектів в українських громадах», - наголосив С.Савчук.

Управління комунікації та зв’язків з громадськістю






Друкувати
Найбільш популярні матеріали