Коли українська земля сильно виросте в ціні
Одним з найбільш актуальних питань соціально-економічного розвитку України є запуск вільного ринку сільськогосподарських земель. Однак продовження з року і рік мораторію на вільний обіг земель сільськогосподарського призначення не дає можливості встановити адекватну ціну українським чорноземам.

Особливе занепокоєння у громадян викликає можливість масової скупки українських чорноземів іноземцями. «Якщо дійсно зняти всі обмеження і дозволити великим закордонним компаніям купувати українську землю, тоді вона б дійсно сильно зросла в ціні. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів економічний експерт Олександр Охрименко.

Нагадаємо, що приватну форму власності на землі сільськогосподарського призначення було узаконено ще в 2001 році, але ринок даної категорії земель так і не запрацював, що позбавило конституційного права українських селян розпоряджатися на свій розсуд належним їм активом. В останні роки проблема збереження мораторію на вільний оборот сільськогосподарських земель стала предметом політичних маніпуляцій.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали