Пинзеник розказав за рахунок чого можна поповнити бюджет на мільярд
Президентська кампанія набирає обертів. Необхідною умовою реєстрації кандидатом в Президенти України є внесення застави у розмірі 2,5 млн. грн. Колишній міністр фінансів України Віктор Пинзеник висловив думку щодо доцільності збільшення розміру такої застави, ув’язавши свою позицію з позитивним ефектом, який може отримати державна скарбниця.


Зокрема Пинзеник зазначив, що «побачив оприлюднений список претендентів на посаду Президента України. Порадувала велика кількість бажаючих зробити благодійний внесок у державну скарбницю (застава в розмірі 2,5 млн. грн.).

Шкода лише, що закон не встановлює значно вищий розмір внеску. Могли б поповнити бюджет на мільярд. А так набереться тільки близько сотні мільйонів. Але і такі гроші на дорозі не валяються.

Зазначимо, що за оцінками ряду аналітико-експертних агентств президентська кампанія в Україні є однією з найдорожчих в Європі. Значною мірою це пов’язано з великими затратами на пропаганду в ЗМІ та у зв’язку з використанням інших форм передвиборної агітації.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали