Коли стане можливим реальне наповнення бюджету
Важливою складовою соціально-економічного піднесення є реальне зростання надходжень до державного та місцевих бюджетів. В умовах згортання ділової активності та низького рівня інвестиційної привабливості переважної більшості секторів національного господарства забезпечити наповнення фінансових фондів держави та територіальних громад надто проблематично.

На думку виконавчого директора Міжнародного фонду Блейзера Олега Устенка, реальний масштабний ефект наповнення бюджету був би отриманий в тому випадку, якщо б були вирішені ряд завдань.

Якби був реальний захист прав власності, якби була якісна і незалежна судова система, якби конкуренція розвивалася всюди і скрізь і антимонопольний комітет «бачив би картинку чіткіше», а не так як зараз, а корупція б знизилася, перемістивши нас зі 120-го місця в світовому рейтингу корупції куди-небудь ближче до 50-го європейського рівня.

Нагадаємо, що значна кількість вітчизняних експертів відмічає зниження ефективності антимонопольної політики в останні роки, що якраз і зумовило згортання ділової активності значної кількості малих і середніх підприємницьких структур. Водночас, світова практика свідчить, що саме результативна політика держави в частині забезпечення здорової конкуренції на базових ринках і є запорукою запуску маховика економічного зростання.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали