Яка кількість українців відчуває проблеми з продовольством
Рівень забезпеченості продуктами харчування є важливим показником благополуччя населення тієї чи іншої країни. Значною мірою доступність продовольства пов’язана з його ціною та дефіцитністю. Здавалося б для аграрного «локомотива» Європи, яким є Україна, проблеми забезпеченості харчовими продуктами взагалі не стоять на порядку денному.

На своїй сторінці у Facebook відомий український економіст Олександр Гончаров зазначає, що згідно з останньою доповіддю Ради безпеки ООН про рівень забезпеченості продовольством в різних країнах світу, на території України подібні проблеми відчувають 1,2 млн. чоловік.

Крім нашої країни в цей список увійшли 16 держав: Афганістан, Бурунді, Конго, Гвінея-Бісау, Ірак, Ліван, Сомалі, Сирія, Ємен і інші. Таке відчуття, що політики хочуть навічно зафіксувати наше відставання і бідність.

Чому, як підрахував Світовий банк, водій автобуса у Франкфурті отримує реальну зарплату в 16 разів більшу, ніж не менш професійний водій автобуса в Нігерії (вважай в Україні)? Пересічні українці хочуть, щоб їх почули і почали поважати.

Нагадаємо, що в Україні в останні роки, незважаючи на номінальне зростання доходів домогосподарств, реального збільшення платоспроможного попиту населення не відбувається, тому й значна кількість громадян не можуть собі дозволити купувати окремі харчові продукти, які мають важливе значення для підтримання життєдіяльності.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали