Міжнародний валютний фонд готовий продовжувати співпрацю з УкраїноюКлючовий кредитор України Міжнародний валютний фонд готовий продовжувати співпрацю з новим урядом України після його формування і після виборів.

Про це заявив глава Департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райс на традиційному брифінгу у Вашингтоні, відповідаючи на питання про готовність продовжувати співпрацю з Україною після рішення президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради і його пропозиції Кабінету міністрів піти у відставку.

«Ми не коментуємо політичні процеси в жодній країні. Але, як я тільки що сказав, як тільки буде сформовано новий уряд після виборів - ми як і раніше готові відновити обговорення щодо співпраці з Україною», - сказав Райс.

Представник Фонду не уточнив, чи йде мова про поточну або про нову програму. «Як ви знаєте, МВФ тісно співпрацював з Україною протягом останніх років», - підкреслив Райс.

Також він нагадав, що директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард в телефонному режимі спілкувалася з президентом Володимиром Зеленським та запевнила його в готовності МВФ як і раніше допомагати Україні.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали