Світовий банк планує підвищити продуктивність сільського господарства УкраїниСвітовий банк надасть Україні позику в розмірі 200 млн дол. на реалізацію Програми на основі результатів для прискорення приватних інвестицій в сільське господарство. Програма покликана розширити можливості малих і середніх підприємств в сільгоспсекторі. Про це повідомляється на сайті Світового банку в Україні, передає LIGA.net.

«Україна може прискорити свій економічний розвиток шляхом підвищення ефективності та зміцнення прозорості своєї сільськогосподарської галузі, — вважає Сату Кахконен, директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України. — Підвищення продуктивності сільського господарства на 30% могло б протягом наступних п'яти років збільшити ВВП на додаткові 4,4%».

Зазначається, що експорт сільськогосподарської продукції залишається основною рушійною силою української економіки: на неї припадає майже 42% (18 млрд дол.) загальною вартістю експорту. Зараз сектор не повністю використовує свій потенціал, а його краще використання разом зі збільшенням обсягів експорту могло б внести значний вклад в економічне зростання.

Повідомляється, що з травня 2014 року Група Світового банку надала Україні чотири позики на загальну суму 5,6 млрд дол. в межах політики розвитку і сім інвестиційних позик, а також гарантію оплати газу в розмірі 500 млн дол., гарантію на підтримку державної політики в розмірі 750 млн дол.

Нагадаємо, 23 травня Всесвітній банк підтвердив прогноз зростання ВВП України в 2019 році на рівні 2,7%.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали