Яка програма максимум для партії «Слуга народу» на позачергових виборахУкраїна готується до позачергових парламентських виборів. Фаворити фактично вже відомі. Беззаперечним лідером електоральних симпатій є пропрезидентська партія «Слуга народу», яку нещодавно очолив Дмитро Разумков. Партія в основу своєї ідеології закладає лібертаріанство, що передбачає максимальну свободу особистості.

Найбільш резонансним питанням за нинішнього політичного розкладу є питання, яке полягає в наступному: чи візьме партія «Слуга народу» більшість в парламенті, щоб забезпечити повноцінну законодавчу підтримку реформаторським ініціативам Президента України Володимира Зеленського?

«Партії «Слуга народу» однозначно хотілося б взяти на себе одноосібну відповідальність», – заявив представник президента у Верховній Раді Руслан Стефанчук. Стефанчук також зазначив, що «якщо ж цього не вийде, партія буде розглядати пропозиції, які будуть відповідати її планам і програмі».

За його словами, партія «Слуга народу» згодна створити коаліцію з політичними силами, готовими об'єднатися навколо ідей, а імена політиків їм не важливі. «Для нас пріоритет не в прізвищах, фракціях, партіях і підходах, тому що ми ще не знаємо, хто буде в новому парламенті», – зазначив Стефанчук.

Нагадаємо, що в кінці липня в Україні відбудуться позачергові парламентські вибори. Лідерами електоральних симпатій крім партії «Слуга народу» виступають «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина». Відомий український журналіст Дмитро Гордон також до фаворитів відносить політичну силу, яку очолює Ігор Смешко.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали