Саакашвілі назвав абсолютного фаворита майбутніх парламентських виборівПовернення Саакашвілі створило об’єктивні передумови для переформатування існуючого політичного ландшафту. Однозначно, що на правому спектрі українського політикуму відбудуться зміни, оскільки постать колишнього президента Грузії як безкомпромісного борця з корупційними схемами у вищому політичному істеблішменті й за даних умов є дуже популярною серед населення України.

В перші дні свого перебування в Україні Міхеіл Саакашвілі в ексклюзивному інтерв’ю DW розповів про своє ставлення до нового президента України Володимира Зеленського, екс-президента Петра Порошенка, очільника МВС Арсена Авакова.

Зокрема, Саакашвілі зазначив: «Я повернувся в країну, яка дуже відрізняється від тої, яку я залишив. Тільки що відбулася електоральна революція. Що це означає? Два місяці тому багато фігур в українській політиці вважалися «вічними». Вони зараз поводяться і реально себе відчувають, як «зомбі». В них немає землі під ногами зараз».

На думку Саакашвілі, «Слуга народу» забере більшість цього парламенту. В них буде чітка більшість. Я не бачу конкуренції. Залишиться меншість, в якої буде частина просто проросійського електорату. Є й інші старі політики, які зараз в глибокій кризі. Маленька ніша залишається для нових політиків».

Перемогу Зеленського на президентських виборах Саакашвілі називає третім шансом для України після двох Майданів. Також він зазначив про значний спротив, який чинить стара еліта прогресивним діям нового Президента України. На думку Саакашвілі, український прорив можливий за умови, коли нова влада відмовиться від тих політичних традицій, що мали місце за останні 30 років.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали