Яку вимогу поставив Президент Верховній РадіПерший тиждень роботи шостого президента України продемонстрував, що глава держави налаштований дуже рішуче щодо трансформації рудиментів колишньої системи державного управління. Реалізація політики Президента України отримає належний рівень ефективності за умови найшвидшого призначення нових керівників силових відомств та керівника зовнішньополітичного відомства.

Після публічних заяв про зміну керівництва МЗС, СБУ та Міноборони 30 травня Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання про звільнення перших осіб трьох відомств. Нібито готуються відповідні матеріали і стосовно Юрія Луценка, який очолює Генпрокуратуру.

Президент, подаючи подання про звільнення, наполягає на невідкладному розгляді своїх ініціатив. Від парламенту він хоче звільнення від займаних посад міністра закордонних справ Павла Клімкіна, голови Служби Безпеки Василя Грицака і міністра оборони Степана Полторака.

Нагадаємо, що нещодавно Президент вже призначив Главою своєї адміністрації Андрія Богдана та секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександра Данилюка.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали