Хто може очолити СБУПризначення Голови Служби безпеки України – це прерогатива Президента. В умовах загострення екзогенних ризиків результативність роботи названої спецслужби слугує запорукою національної безпеки в цілому. Нагадаємо, що у свій час СБУ очолювали відомі в Україні політики та державні діячі такі як Євген Марчук, Леонід Деркач, Володимир Радченко.

Перший заступник голови Служби безпеки України Іван Баканов не виключає можливості очолити СБУ. «Від мене це не залежить, це залежить в тому числі від Верховної ради України. Якщо Рада затвердить мою кандидатуру, то відповідно я буду главою Служби безпеки України. Якщо ні, то вже як буде», – зазначив Баканов.

Минулого тижня Зеленський звільнив першого заступника глави Служби безпеки України Віталія Малікова, головного слідчого СБУ Григорія Остафійчука, начальника Головного управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олега Валендюка.

Нагадаємо, що у 2015-2019 роках СБУ очолював Василь Грицак, який у свій час був начальником Київського обласного управління СБУ та начальником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

Український журнал «Економіст»






Друкувати
Найбільш популярні матеріали