Індія ввела мита на товари з СШАУряд Індії в суботу, 15 червня, ввів мита на 28 видів товарів з США, включаючи мигдаль, волоський горіх, яблука та інші. Нові правила наберуть чинності з неділі. Індія є найбільшим іноземним імпортером американського мигдалю.

За даними міністерства торгівлі США, в 2023 році Нью-Делі сумарно перевів в американську скарбницю 543 мільйони доларів тільки за цей вид товарів - більш ніж половину всього американського експорту мигдалю. Крім того, Індія - другий за величиною імпортер американських яблук. У 2023 року країна сумарно ввезла яблук з США на 142 мільйони доларів.

Раніше, на початку червня, президент США Дональд Трамп виключив Індію зі списку країн, на які поширюються торгові преференції. Таким чином, Індія втратила можливість безмитного експорту товарів в США загальною вартістю в 5,6 мільярда доларів. Трамп неодноразово критикував Індію в світлі дефіциту торгового балансу через надмірно високі ввізні мита.

У відповідь індійський уряд заявив, що розчарований рішенням Трампа. "В рамках двосторонніх торгових переговорів Індія представила резолюцію в спробі знайти взаємоприйнятний шлях розвитку. На жаль, Сполучені Штати не підтримали її. Точно так же, як США та іншим країнам, Індії в таких випадках теж слід завжди захищати свої національні інтереси", - вказувалося в заяві міністерства торгівлі в Нью-Делі, оприлюдненому 1 червня.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали