Українці бояться нести гроші у комерційні банкиУкраїнці недовіряють комерційним банкам. Про це на конференції «Як і для чого економлять Українці: результати опитування» заявив виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Сергій Мамедов. У конференції взяли також участь заступник Голови Національного банку України Валерій Прохоренко та директор KfW бюро в Києві Гуннар Вельцхольц, пише maanimo.

У ході конференції були оприлюднені результати опитування, проведеного компанією KfW на замовлення Незалежної асоціації банків України. Дослідження проводилося у всіх регіонах країни. У ньому взяло участь 1000 респондентів у віці від 16 до 60 років. Згідно результатами, в Україні лише 15% населення регулярно відкладають гроші і 25% роблять заощадження час від часу. Для порівняння, за словами Гуннара Вельцхольца, в Німеччині регулярно відкладають на чорний день 60% населення.

44% населення зберігають гроші «під подушкою» у готівковій формі. За словами Сергія Мамедова «в панчосі у населення» залишається близько 320-480 млрд. грн. У той час як станом на 1.06.2013, банківській системі фізособи довірили 402 млрд. грн.

За словами Сергія Мамедова, на споживчі товари витрачають 25% опитаних, у банках зберігають гроші 3,7%, купують валюту - 3,4%, позичають друзям і рідним - 2,1% і вкладають в золото і ювелірні прикраси 0,3% .

Серед фінансових послуг для українців найбільш цікаві споживчі кредити-13% опитаних. Депозитами цікавляться 8% респондентів. І 6,6% населення взагалі не довіряє банкам.

Ці цифри вказують на те, що дуже мало українців несуть свої заощадження в банк.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали