Як не згубити свої дані та вибрати надійний ЦОД?Ринок високотехнологічних сервісів, до яких, зокрема, відносяться хмари,зараз настільки насичений пропозиціями, що недосвідченій людині може бути важко відібрати надійних постачальників, відсіявши сумнівних, а потім ще й розібратися у всіх гідних уваги пропози-ціях. Тому ми публікуємо матеріал, уточнюючи, на що саме потрібно звертати увагу, укла-даючи контракт, щоб не втратити свої гроші, дані або нервові клітини.

Сьогодні ми погово-римо про вибір майданчика для розміщення («хостингу») віртуальних машин, що підтри-мують ІТ-інфраструктуру компанії-клієнта.

А ЧИ ПОТРІБНІ ХМАРИ ВЗАГАЛІ?

У цілому перспективи хмар в Україні досить райдужні, оскільки технологія віртуалізації вже пройшла етап повного нерозуміння і навіть заперечення (як буває з усіма новими концепціями) і тепер перебу-ває на стадії адаптації та налаштування під потреби конкретних компаній. Важливу роль у підготовці користувачів (як технічних фахівців,так і осіб, що приймають рішення) надали першопроходьці ринку хмарних послуг, які впроваджували (і продовжують впроваджувати) кращу світову практику на ринку України. Відповідно,зараз ми спостерігаємо значне зростання попиту на хмарні послуги, оскільки на готовність ринку накладаються дійсно зрілі інструменти, що пройшли адаптацію в світовому масштабі.

ПРИВАТНА АБО ПУБЛІЧНАХМАРА?

Перший принциповий вибір, який має зробити компанія перед переходом в хмару, — між приватною (Private) і публічною (Public) хмарою, вибравши одного зі світових чи українських провайдерів. Тут пот-рібно відзначити, що незважаючи на загальний розвиток сфериІТ, наша країна все ж дещо відстає від світових лідерів за іншими параметрами, тому при будівництві власного дата-центру для створення повноцінної приватної хмари доведеться зіткнутися з низкою технічних і адміністративних проблем. У результаті компанія-замовник, з одного боку, платить досить високу ціну(на порядки більше порівняно з публічною марою), а з іншого —отримує гарантії на рівні: «Ну ви ж розумієте, що статися може що завгодно?».
Тому вданий час ми спостерігаємо стриманий попит на приватні хмари на території України. Хоча в ідеальному світі вони мають певні переваги, наприклад, знаходяться під повним контролем компанії-власника, що може бути психологічно зручно для великих компаній (хоча і не завжди доцільно з техні-чної точки зору), але часто неприйнятно для дрібних і середніх організацій, що не мають належного досвіду роботи з віртуальною інфраструктурою. Крім того, обладнання приватних дата-центрів має звичай швидко застарівати технічно, вимагати розгортання додаткових елементів (наприклад, для за-безпечення безпеки або відповідності вимогам державних регуляторів) і перенавчання співробітників згідно з новими тенденціями. У разі публічної хмари всім цим займається компанія-провайдер, нада-ючи «підключ» готову сучасну інфраструктуру.

ПОРІВНЯННЯ

Відмовившись від приватної хмари на користь публічної, слід скоротити список хмарних провайдерів. Найпростіший шлях до вибору ідеального варіанту —скласти таблицю з усіма кандидатами і всіма ва-жливими параметрами, виділивши серед них критичні (для прийняття рішення) і другорядні (якщо кандидатів у переможці буде декілька і потрібно буде вибрати між ними).
Як приклад наведемо таку таблицю, де порівнюється повністю іноземний хостинг, повністю локальний (український) хостинг, а також проміжний варіант — український хостер із зарубіжними дата-центрами.

Як не згубити свої дані та вибрати надійний ЦОД?

ВИСНОВКИ

Головними перевагами закордонного хостингу є якість і надійність майданчика, українського — зруч-ність бухгалтерських та юридичних операцій, відсутність мовних та ментальних бар'єрів, а також мож-ливість особистої допомоги фахівців у вирішенні всіх виникаючих питань (у тому числі, нестандартних і виникаючих раптово).

Ми взяли найкраще з двох світів, об'єднавши закордонний хостинг та український супровід, і саме це рішення пропонуємо клієнтам на базі своєї публічної хмари Tucha, розгорнутої на базі європейських центрів обробки даних. Таке рішення дозволяє користуватися всіма перевагами віртуальної інфрастру-ктури (основні розглянуті тут: http://tucha.ua/benefits/), за розумні гроші і без несподіванок,на жаль, притаманних нашій країні. Крім того,важливо відзначити, що віртуалізація з використанням публічної хмари підходить для компаній будь-якого розміру, гарантує швидку масштабованість ресурсів і дозво-ляє чітко прогнозувати витрати,що важливо при довгостроковому плануванні розвитку бізнесу.

У кожному разі, за хмарами майбутнє, головне — правильно їх готувати, а ми це дуже добре вміємо. Застосуйте наш досвід з користю для свого бізнесу — просто зв'яжіться з нами, ми завжди на зв'язку: зателефонуйте (+380 44 583-5-583), напишіть ([email protected]),замовте тест (http://tucha.ua/demo/) або скористайтеся іншими можливостями для зв'язку на нашому сайті(http://tucha.ua/contact-us/).






Друкувати