Львівський проект «Е-квиток» претендуватиме на реалізацію коштом державного бюджетуЯк повідомило міське управління транспорту та зв’язку, Львівська міськрада подала пакет документів щодо проекту «Е-квиток» для участі у конкурсному відборі інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

У Львові сподіваються, якщо даний проект отримає позитивну оцінку і буде відібраний для співфінансування, за рахунок державного бюджету можливе покриття 50-70% витрат на впровадження е-квитка. Також міська рада концептуально погодила можливість отримання кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації цього проекту.

Відтак, робоча група з питань впровадження системи безготівкової оплати за проїзд у міському пасажирському транспорті спільно із колегами з Вінницької міської ради підготувала проект закону «Про внесення змін в Закони України у зв’язку з впровадженням автоматизованої системи оплати проїзду в міському наземному електричному та автомобільному транспорті», яким передбачено внесення змін в ряд Законів України, що дозволять запровадити проект. Попередня вартість основного етапу впровадження проекту складатиме 135 млн. грн. (5-6 млн. євро). В цілому ж його вартість проекту оцінюється близько 8 млн. євро. А тривалість здійснення проекту становитиме від 1 року 6 місяців до 1 року 8 місяців.

Наразі у Львові був проведений конкурс з вибору оптимальної моделі впровадження автоматизованої системи оплати проїзду у громадському транспорті міста Львова. Додатково досліджувались технічні рішення, цінові аспекти, терміни реалізації проекту.

В результаті робоча група у відповідності до критеріїв відбору пропозицій визнала найкращими пропозиції, що були представлені підприємствами ТОВ "АйБіЕй-Україна" та ТОВ "СофтСерв – Муніципальні технології", та рекомендувала зазначеним суб‘єктам підприємницької діяльності взяти участь у подальших тендерних процедурах на вибір партнера у проекті реалізації системи автоматизованої оплати та контролю проїзду у місті. А пропозицію ТОВ "Українська платіжна система" відзначено в частині запропонованої мережі реалізації засобів оплати за проїзд у громадському транспорті. Товариству запропоновано зазначеному суб‘єкту виступити в якості субпідрядника.

Також розроблено нове технічне завдання на постачання, встановлення та технічне обслуговування системи автоматизованої оплати та контролю проїзду у місті Львів українською та англійською мовами. В даному технічному завдані враховано всі аспекти та нюанси, що виникли в ході заслуховування презентацій компаній, які були претендентами в конкурсі. Однак аналіз ринку засвідчив, що в Україні у промислових масштабах дане обладнання не виготовляється, а дослідні зразки не мають необхідної сертифікації, що вимагатиме значного часу для організації початку виробництва. таким чином, для проекту необхідно використовувати обладнання іноземних виробників.

Ігор Галущак
Львів






Друкувати