Українці стали частіше замовляти їжу через Інтернет
Інформатизація не залишила осторонь жодної сфери соціальної активності: від повсякденного життя до міжнародних відносин, від сфери дозвілля до виробничих стосунків. Замовлення їжі через Інтернет є однією з переваг інформаційного суспільства, якою починають все частіше користуватись українці.

Незважаючи на кризу українці все частіше замовляють їжу через Інтернет, не виходячи з дому або робочого кабінету. Тільки за останній рік кількість страв, що замовляються з доставкою через агрегатор, зросла майже в п'ять разів. Крім того що піца і суші залишаються в тренді, росте популярність мексиканської кухні і американських бургерів. Також не менш затребуваними виявилися і страви азіатської кухні. Про це з посиланням на eda.ua повідомляє Ain.ua.

Повідомляється, що популярність домашньої їжі, шашликів і десертів за рік не змінилася. При цьому домашні страви частіше замовляють в обідній час, в основному в офіс. В інший час доби українці воліють балувати себе чимось незвичайним і смачненьким.

За останній рік середній чек українця на замовлення їжі з доставкою виріс на 25%. Таким чином, якщо в 2014 році він становив 250 грн, то в 2015-му він виріс до 312,5 грн. Очевидно, позначилася інфляція і загальне подорожчання страв у закладах.

Цікаво, що піковим днем замовлень з доставкою є субота, особливо багато замовлень надходить ввечері. Понеділок і вівторок – найменш «голодні» дні.

Більшість замовлень припадає на проміжок від 18:00 до 20:30. З 18:00 до 19:00 найчастіше скоюються передзамовлення на вечір, а з 19:30 до 20:30, коли люди вже прийшли з роботи – термінові замовлення. Майже третина всіх щоденних замовлень припадає на цей час.

Поступово зростає «оцифрованість» українців. Люди все частіше роблять замовлення за допомогою сайту та мобільних додатків, при цьому обсяги звернень в колл-центр падають (14% проти 20% торік). При цьому відсоток замовлення за допомогою програми для IOS і Android стрімко зростає.

Доставка продуктів дозволяє суттєво економити час. Не потрібно ходити по магазинах і шукати все необхідне. Ті, хто зайнятий на роботі майже цілодобово, полюбляють замовляти обіди через Інтернет, або ж закуповувати продукти через інтернет-магазини, не витрачаючи ні хвилини на поїздки по великих супермаркетам, які часто розташовуються на околиці міста.

Український журнал «Економіст»






Друкувати