Поїзди Hyundai ламаються, корейці вибачаються, політики кари винним добиваютьсяУ суботу вранці поїзд Hyundai сполученням «Донецьк-Київ» зумів виїхати лише на 65 кілометрів від Донецька і зламався в Костянтинівці, а «Харків-Київ» зупинився за 30 кілометрів від Полтави.

Виручати перший з «Хюндаїв» прибув локомотив, який спочатку дотягнув состав у Слов’янськ, а потім взяв курс на Лозову, де всіх пасажирів мали пересадити на інший потяг. Повідомлялося, що швидкість руху складу не перевищує 40 км / год. А в поїзді відсутнє опалення, тому у вагонах було дуже холодно.

Згідно з розкладом, поїзд повинен був прибути в Київ о 13:10.

Крім того, пасажири поїзда Hyundai, який їхав з Харкова до Києва, також сьогодні повідомили про поломку. За їхніми даними, поїзд зупинився в 30 км від Полтави близько 8:30 ранку.

Тепло не відключали тільки у вагонах 1-го класу. Пасажирам з інших вагонів не запропонували пройти в теплі приміщення, люди залишалися в холодних вагонах. О 9:30 Hyundai відбуксирували в Полтаву. Там пасажирів пересадили в старий поїзд. Швидкісний Hyundai повинен був прибути до Києва близько 11:30.

У п’ятницю 21-го швидкісний потяг Hyundai, який слідував за маршрутом Дніпропетровськ-Київ, зупинився під Дніпродзержинськом, пише очевидець Михайло Рогальський.

«Поезд стоит под Днепродзерджинском уже три часа. В поезде нет света и холодно. Говорят, что его не могут оттолкать до станции, потому что заблокировались тормоза. Обещают, что через 10 минут подъедет другой поезд, на который пересадят пассажиров, но так уже больше часа обещают», – написав він Корреспондент.net, повідомляє Цензор.НЕТ.

20-го поїзд Hyundai, який слідував в четвер увечері рейсом Київ-Львів, теж зламався.

Як повідомляв Економіст, за словами експерта ЄБРР, Укрзалізниця не змогла врахувати особливості цього виду техніки та характеристики власної інфраструктури (В ЄБРР заперечують свої слова «Hyundai – інвестиційний провал року»).

Президент Віктор Янукович має покарати винних у купівлі невідповідних для України потягів «Хюндай», про це заявив заступник голови фракції Партії регіонів, екс-віце-прем’єр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу «Інтер».

«Я вважаю, що таке замовлення велике в Україні ми не могли виконати, хоча в той час ми могли б три або чотири поїзди зробити своїми силами, і вони б були й дешевші, і з технічної точки зору більш сучасні, і більш підходили б до наших кліматичних умов», – уточнив він.

«Покупка «Хюндай» – це помилка, і свого часу про це українські фахівці говорили. Я думаю, що ось зараз під час кадрових призначень президент повинен врахувати це. Якщо ні, то мені здається, з політичної точки зору, це буде помилка з боку керівництва країни. Чому? Тому що за такі проблеми, за такі події люди повинні нести відповідальність», – додав Тігіпко.

Лідер КПУ, нардеп Петро Симоненко також вважає, що люди, відповідальні за покупку поїздів Hyundai, повинні понести кару.

Як йдеться у повідомленні Симоненка, розміщеному на сайті партії, комуністи вважають «вкрай необхідним і принциповим негайно розглянути на Кабміні, і в Генеральній прокуратурі питання про ту і злочинну, й анекдотичну ситуацію, яка склалася в останні два тижні з горезвісними корейськими поїздами Hyundai, за які з Державного бюджету України була викладена кругленька сума».

Петро Симоненко вважає, що особисто прем’єр-міністр Азаров повинен показати на ділі приклад ефективної боротьби з корупцією, яка пронизала всі ешелони вищої державної влади в Україні. «Корейські поїзди транспортне відомство Кабінету Міністрів представляло чи не як чудо світу і виправдовувало дорогу покупку питаннями престижу держави до ЄВРО-2012. Якщо їх так хвилював престиж, нехай би купили собі одну таку іграшку і гралися б з нею скільки їм захочеться», – вважає лідер КПУ.

«Хіба наші чиновники не знали, що в Україні бувають морози? Не здогадувалися, що корейські потяги до умов експлуатації в нашій країні не пристосовані? Чому не взяли поїзди вітчизняного виробництва, хоча вони за багатьма показниками перевершують дорогі імпортні? Чому підтримали корейського виробника, а не українського?» – обурюється політик.

«Нехай Кабінет Міністрів розриває угоду, готує рекламацію і повертає «Хюндаї» тим, у кого купили. Інакше це прямо вкаже на матеріальну зацікавленість окремих чиновників. Сьогодні тільки ледачий не говорить про отримані «відкати» при покупці, які разом з поїздами доведеться повертати. Не згодні з цими звинуваченнями? Підтвердіть незгоду вчинком – поверніть поїзди», – запропонував головний комуніст України.

Як повідомлялося, компанія Hyundai принесла вибачення за заподіяні українським пасажирам незручності при користуванні поїздами компанії. «Це перша наша зима в Україні, яка покаже нам сфери для вдосконалення (наші слабкі сторони). Кожен вид транспорту має проблеми в зимовий період», – говориться в тексті листа.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали