Чому працівники звільняються з роботи: найбільш популярні причини
Кожен другий "білий комірець" в Україні час від часу замислюється про звільнення, кожен п'ятий рішуче має намір піти з роботи, а 8% вже здійснили своє бажання. Про це свідчать дані дослідження, проведеного кадровим порталом hh.ua.

До звільнення працюючих співробітників підштовхують низькі зарплати, відсутність перспектив кар'єрного зростання і рутинні нецікаві завдання. Тих, хто не наважується піти, тримають страх невідомості, стабільність, а також хороші відносини в колективі.

"Серед головних причин звільнення - проблеми з оплатою праці: низькі зарплати, затримки виплат з боку роботодавця, а також відсутність перспектив підвищення окладів. Про це заявили приблизно троє з п'яти опитаних.

Трохи менше половини незадоволені відсутністю перспектив кар'єрного росту. Ще третина - тим, що доводиться виконувати рутинні нецікаві завдання. Кожен четвертий втомився від регулярних переробок і того, що доводиться жертвувати особистим часом заради кар'єри і хороших відносин з начальником", - відзначають кадровики.

Більш ніж п'ятій частині "білих комірців" скоротили премії і бонуси, що істотно вплинуло на їхнє матеріальне становище. Ще стільки ж не бачать сенсу залишатися на роботі з причини того, що склалися недоброзичливі відносини з керівництвом.

Кожного п'ятого-шостого не влаштовує "чорна" або "сіра" зарплата, а кожного сьомого - нестабільність в роботі, неофіційне працевлаштування і відсутність соціальних гарантій.

Найменше в ухваленні рішення про звільнення українці звертають увагу на незручне розташування офісу (10%), відсутність програм страхування (9%) і погані відносини з колегами (7%).

Ті, хто іноді думають про звільнення, не наважуються змінити роботу по ряду причин.

"Двоє з п'яти бояться йти" в нікуди "і чекають реальних пропозицій від роботодавців. Більше третини цінують хороші відносини в колективі і позитивну атмосферу в компанії, а також стабільну роботу і гарантовану зайнятість. Кожного п'ятого від звільнення може утримати перспектива збільшення зарплати, приблизно кожного сьомого - можливість виконувати цікаві завдання, гнучкий графік роботи і хороші взаємини з керівництвом", - відзначають аналітики.

Одного з восьми добре мотивують нові професійні перспективи, а одного з дванадцяти - можливий кар'єрний ріст. На думку 8% опитаних, зберегти лояльність до компанії роботодавцю допоможе хороший соціальний пакет. Ще 7% відтермінують відхід з компанії, якщо зміниться керівництво. А кожним двадцятим рухає бажання дочекатися виплати бонусу або премії.

Можливість підвищувати свій професійний рівень, брати участь в корпоративних програмах і конференціях цінує тільки один зі ста "білих комірців". Крім того, кожного п'ятого ніщо не зможе змусити залишитися в компанії, якщо рішення про звільнення вже прийнято.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали