Найближчим часом гривня буде стабільноюСередина тижня на валютному ринку України характеризується відносною тишею. Міжбанк закрився невеликим зниженням курсу долара. НБУ не втручався в ринок.

Крім того, в банківській системі почала знижуватися ліквідність. Залишки на коррахунках з понеділка до ранку середи скоротилися на 4,028 млрд гривень до 38,321 млрд гривень.

На руку НБУ зіграло і наближення бюджетних платежів. Експортери починають продавати валюту. Мабуть, на це і розраховує Нацбанк. У березні він уже продав понад $ 100 млн і дуже сподівається відкупити ці ресурси до кінця періоду бюджетних платежів.

До зовнішніх факторів, що впливають на поведінку учасників ринку, можна віднести затримку з оголошенням результатів засідання ФРС по процентних ставках. При рішенні про підняття ставок, потенційно долар продовжить своє зміцнення щодо світових валют і це також вплине на поведінку пари долар / гривня.

За інформацією на сайті НБУ, у середу, 16 березня, обсяг продажу доларів США на міжбанківському валютному ринку зменшився на 31,9 млн доларів у порівнянні з 15 березня до 152,4 млн доларів.

Загальний обсяг продажу іноземної валюти (у доларовому еквіваленті) зменшився на 49,3 млн доларів у порівнянні з 15 березня до 209,3 млн доларів.

В цілому, в лютому обсяг операцій (покупки і продажу валюти в доларовому еквіваленті) комерційними банками на міжбанківському валютному ринку збільшився на 1 802,5 млн, або на 22,7% до 9 735,9 млн доларів.

Економіст






Друкувати