Канада посилила тиск на Росію через УкраїнуКанада розширила санкції проти Росії по Україні, до списку санкцій потрапили "Іжмаш", "Технопромекспорт", Мособлбанк, концерн "Техмаш" та інші підприємства, повідомив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон.

"Сьогоднішні кроки підтримують широкі міжнародні зусилля у пошуках дипломатичного розв'язання кризи на Україні. Спілкуючись з Росією з одного боку і демонструючи нашу тверду рішучість щодо санкцій з іншого, ми зміцнюємо нашу колективну здатність залучити її (Росію - ред.) до відповідальності", - заявив Діон.

Зокрема, 14 підприємств і 5 фізичних осіб потрапили в два роздільних списки санкцій. Канада має намір заморозити їх активи і заборонити в'їзд на свою територію фізичним особам.

З компаній потрапили в список ВАТ "Інресбанк", Мособлбанк, ВАТ "Волгограднефтемаш", Іжевський механічний завод, "Технопромекспорт", холдинг "Технодінаміка", "Техмаш", "дочка" РОСТЕХ "Російська електроніка", а також входить до Ростех холдинг "Швабе". Крім того, в списку опинилися порти Євпаторії, Феодосії та Ялти, а також Ялтинська кіностудія.

З фізичних осіб в списку опинилися заступник гендиректора концерну "Калашников" Едуард Іоффе, голова МЗС самопроголошеної ДНР Олександр Кофман, Олег Акімов, Олександр Омельченко та Петро Савченко.






Друкувати