В Нацбанку визначились з курсом долара на 2017 рікНаціональний банк України прогнозує середньорічний курс долара в 2017 році на рівні 27,2 гривні за долар, на кінець року - 27,8 гривні за долар. Про це "Економічній правді" повідомило джерело в уряді.

За його словами, такий курс долара НБУ рекомендує враховувати при підготовці основних напрямків бюджетної політики на наступний рік.

У 2023 році, за розрахунками регулятора, середньорічний курс може скласти 27,8 гривні за долар, на кінець року 28,1 гривні за долар.

"У 2019 середньорічний курс прогнозується на рівні 28,1 гривні за долар, на кінець року - 28,3 гривні за долар", - повідомив співрозмовник.

"Ці показники можуть змінюватися в залежності від того, як буде розвиватися ситуація на сході країни. Також серед ризиків цього прогнозу - політична нестабільність, падіння світових цін на сировину і блокування українського експорту РФ", - заявило джерело.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі прогнозує, що в 2016 році середньорічний курс долара складе 26,9 гривні за долар.






Друкувати