Китай посідає перше місце за обсягом експортних вантажів з УкраїниКитай наразі посідає перше місце за обсягом експортних вантажів з України, а у 2015 році обсяг вантажоперевезень між країнами збільшився на 11% – до 25,5 мільйона тонн.

Відповідна інформація міститься в опублікованій на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі доповіді України в рамках перегляду торгової політики країни до Всесвітньої торгової організації.

“У 2015 році обсяг вантажоперевезень між Україною і Китаєм склав 25,48 мільйона тонн, що на 11% більше, ніж 2014 року, а сьогодні Китай посідає перше місце за обсягом експортних вантажів з України”, – йдеться в доповіді.

Крім того, в доповіді наголошується, що запуск контейнерних вантажоперевезень в рамках китайського транзитного проекту “Шовковий шлях” дозволить значно наростити обсяг експорту з України до Азії.

Нагадаємо, за словами виконавчого директора Китайської торгової асоціації Руслана Осипенко, Україна може скористатися фінансуванням китайського Фонду Шовкового шляху, а також Азіатського банку інфраструктурних інвестицій для нарощування експорту через реалізацію спільних інфраструктурних проектів.

Раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко зазначав, що Україна і Китай в рамках міжурядової комісії розроблять дорожню карту реалізації спільних інфраструктурних проектів, які розкривають транзитний потенціал нашої країни.






Друкувати
Найбільш популярні матеріали