"Київпастранс" закуповує сучасні автобуси і тролейбусиКП «Київпастранс» обслуговує 71 автобусний маршрут, 45 тролейбусних та 21 трамвайний маршрути, фунікулер, рухомий склад яких працює у звичайному режимі руху та 2 маршрути кільцевої «Міської електрички». Для належного надання транспортних послуг та якісного обслуговування пасажирів, підприємство потребує оновлення рухомого складу. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

У 2014-2016 роках місто, в особі КП «Київпастранс» плідно співпрацює із Світовим банком, який надає своє пропозиції щодо оновлення транспортної моделі міста Києва. Першою рекомендацією, стало відкриття магістрального автобусного маршруту №114 (R1), яким було забезпечено зручний безпересадочний зв’язку між житловим масивом Троєщина та центральною частиною міста.

Наразі для втілення цих рекомендацій та заміни транспортних засобів малої місткості усіх форм власності сучасним комунальним транспортом великої та особливо великої місткості, оптимізації маршрутної мережі міста Києва, комунальному підприємству "Київпастранс" необхідно придбати 235 автобусів та 225 тролейбусів великого та особливо великого класів. Зношеність автобусного парку підприємства складає 59%, а тролейбусного - 26%, що негативно впливає на якість транспортних послуг.

Потреба в оновленні рухомого складу невпинно зростає, тому КП «Київпастранс» 18 липня 2016 року подало пропозиції до prozorro.gov.ua - публічні закупівлі про проведення відкритих торгів на закупівлю автобусів великої місткості з 100% рівнем підлоги – 70 од. , та надвеликої місткості з 100% рівнем підлоги – 30 од. очікувана вартість яких понад 481 млн. грн. Та тролейбусів великої місткості з 100% рівнем підлоги - 40 од. та надвеликої місткості з 100% рівнем підлоги – 60од., очікувана вартість понад 760 млн. грн.

«Стратегічним завданням міської влади, є створення нової транспортної політики, вагомою частиною якої є впровадження нової транспортної моделі міста Києва. Основою якою є організація нових магістральних маршрутів, які з’єднають лівобережжя та правобережжя міста та житлові районів між собою, але обов’язковою умовою є заміна маршрутних таксі на рухомий склад великої та надвеликої місткості з 100% рівнем підлоги. Пасажири мають швидко та комфортно діставатися з «точки А в точку В» - наразі, це є першочергове завдання міської влади»,- зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Майзель.

Комунальне підприємство КП «Київпастранс» є єдиним перевізником міста Києва, який надає соціально значущі послуги та забезпечує перевезення пасажирів наземним громадським транспортом, міською електричкою та фунікулером. Так щоденно послуги з перевезення отримують близько 1 700 000 пасажирів.

Хрещатик






Друкувати
Найбільш популярні матеріали