Дорогий долар може негативно вплинути на економіку СШАГлава Федерального резервного банку Нью-Йорка Вільям Дадлі застеріг від підвищення облікової ставки ФРС до кінця року, вказавши на негативні наслідки такого кроку, повідомляє агентство Reuters.

Дадлі, який вважається близьким соратником глави ФРС Джанет Йеллен і має серйозну вагу при прийнятті важливих рішень, заявив в ході конференції в Індонезії, що регулятору слід бути дуже обережним в питанні підвищення облікової ставки. За його словами, поки рано повністю виключати посилення фінансової політики. Однак Дадлі при цьому припустив, що негативних наслідків від цього кроку буде більше, ніж позитивних.

Глава ФРБ Нью-Йорка вказав, що існує цілий ряд факторів, які стримують підвищення облікової ставки ФРС. Йдеться в тому числі про ситуацію на зарубіжних ринках, що впливає на американську економіку. Зокрема, Дадлі виділив неясні перспективи підсумків голосування по виходу Великобританії з ЄС.

Як зазначає Reuters, заява Дадлі дає можливість припустити, що ФРС не буде підвищувати ставку по крайній мірі до грудня.

21 червня глава ФРС Йеллен заявила комітету сенату, що вона побачила "значну невизначеність" в економічних перспективах США. Як докази ризику вона привела слабкі цифри прийому громадян на роботу і м'які інвестиції.

27 липня комітет з операцій на відкритому ринку (FOMC) Федрезерву США залишив базову процентну ставку в діапазоні 0,25-0,5%. З тих, хто голосував за базовою ставкою десяти членів FOMC лише голова Федерального резервного банку Канзасу Естер Джордж висловилася за її підвищення до 0,5-0,75%.






Друкувати