Нафта дешевшає на даних про зростання її запасів у США
Світові ціни на нафту в четвер знижуються на тлі повідомлень Американського інституту нафти (API) про зростання запасів нафти в США вперше за шість тижнів.


“Станом на 08:10 вартість грудневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,69% – до 51,45 долара за барель, ціна листопадових ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 0,74%, до 49,81 долара за барель”, – йдеться в повідомленні.

За даними API, запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 2,7 мільйона барелів, у той час як експерти очікували набагато меншого зростання показника. Тепер інвестори чекають офіційну статистику про запаси від Міненерго країни.

За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 7 жовтня, вони зросли на 0,65 мільйона барелів, до 500,35 мільйона барелів.

“Негативний вплив на торги також продовжують чинити дані доповіді ОПЕК про зростання видобутку картелю у вересні порівняно з серпнем на 22 тисячі барелів на день – до 33,39 мільйона барелів на день.

Таким чином, ОПЕК продовжила перевищувати власну квоту на видобуток, яка формально становить 30 мільйонів барелів на день. Доповідь являє собою перші офіційні дані щодо видобутку ОПЕК, які з’явилися після алжирських домовленостей”, – підкреслює видання.

ОПЕК на неформальній зустрічі в Алжирі 28 вересня погодила обмеження видобутку в діапазоні 32,5-33 мільйони барелів нафти на добу, проте щодо конкретних лімітів для кожної з країн організації домовленостей поки немає.

Остаточне рішення має бути прийнято на офіційній зустрічі ОПЕК, яка відбудеться 30 листопада у Відні. Організація розраховує на приєднання до заходів щодо стабілізації ринку кількох інших нафтовидобувних країн.

finance.ua






Друкувати