В Україні дорожчають продукти харчування
В Україні зменшуються врожаї овочів. Така тенденція спостерігається останні два роки, кажуть аграрні експерти. Натомість вдвічі більше овочів завозять з-за кордону.


За картоплю в роздріб в Києві просять зараз від чотирьох до шести гривень за кіло. Але оптом можна купити за 3.80. Не дивно, що беруть картоплю мішками.

“Так це ж небагато. На місяць, на півтора. Всього-на-всього”, – говорить Микола, покупець.

Середня ціна українських яблук на столичному ринку – 12 гривень. Але з першими морозами вона зросте. А ось заморські апельсини, як не дивно, дешевшають. Зараз за них просять в середньому 33 грн, і це не межа.

На ринках Львова користуються найбільшим попитом зараз картопля і яблука. Коштують від чотирьох і 10 гривень відповідно. Ціни невисокі, запевняють торговці, тому що рік урожайний. Однак цитрусові дорожче, ніж в столиці: 40 гривень. А значить – не дуже популярні.

У Харкові на ринку досі літні ціни. Продавці попереджають – ще тиждень, і овочі з городу закінчаться. А за тепличні доведеться платити вдвічі більше. За кілограм картоплі зараз просять чотири-п’ять гривень, яблука – 10, апельсини коштують близько 40 гривень.

Отже, ціни на вітчизняні овочі та фрукти в різних регіонах України майже однакові, хіба що картопля в Сумах дорожча через неврожай. А ось апельсини найдоступніші в столиці, а найдорожчі – у Львові.






Друкувати