Кабмін схвалив пакет змін до Податкового кодексу
Кабінет міністрів України в рамках фіналізації проекту держбюджету на 2017 рік затвердив зміни до Податкового кодексу, що дозволяють істотно спростити адміністрування податків.


Відповідне рішення було прийнято в ході засідання уряду, повідомляє kurs.com.ua.

Представляючи дане рішення, міністр фінансів України Олександр Данилюк зазначив, що зміни сформульовані в пакеті законопроектів передаються в парламент для подальшого обговорення. «Зміни стосуються адміністрування податків і спрощення податкових процедур для бізнесу», - сказав він.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначав, що підготовлені урядом зміни до Податкового кодексу узгоджені також Національною радою реформ при президенті України. Їх прийняття дозволить впровадити в нашій країні принципи ефективної антикорупційної політики в сфері адміністрування податків.

Також Гройсман підкреслював, що ключовою умовою розвитку бізнесу в Україні має стати зміна системи адміністрування податків і повне усунення будь-якого регуляторного тиску на підприємства. На думку прем'єра, бізнес «не може в неволі, під тиском контролюючих структур, виробляти національний продукт і розвиватися».

Гройсман нагадав, що в цьому контексті влада вже створили кілька інструментів, зокрема, Офіс залучення і підтримки інвестицій і Національний комітет промислового розвитку.

Президент України Петро Порошенко також зазначав, що поліпшення ділового клімату, в тому числі в частині податкового регулювання в Україні, є «питанням життя і смерті» для країни.






Друкувати