Галасюк поставив Кубіву ультиматум
Нацкомітет промислового розвитку України має бути сформований інклюзивно, у прозорий та демократичний спосіб, а не кулуарно в традиціях радянського “междусобойчику”. “Інакше толку не буде, а буде просто чергова імітація, якої в роботі влади, на жаль, і так вистачає”, - переконаний голова парламентського Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.


Під час наради в МЕРТ, в рамках якої засідала Експертна Рада Нацкомітету, що має запропонувати його склад Прем’єр-міністру, нардеп від Радикальної партії порекомендував просту та прозору процедуру формування Нацкомітету. Згідно неї кожен член Експертної Ради пропонує найдостойніші на його погляд кандидатури промисловців – всіх номінованих запрошують за один стіл, з’ясовують їх готовність брати активну участь в роботі Нацкомітету - Експертна Рада рейтинговим голосуванням визначає “шорт-ліст”, який пропонується Прем’єру.

“Це займе кілька днів, але дозволить сформувати достойний та репрезентативний склад Нацкомітету з фахових, досвідчених та мотивованих людей, які представляють успішні виробництва та користуються повагою в підприємницькому середовищі. З людей, які не будуть підлаштовуватись під владу, а казатимуть правду і будуть реально корисні країні як співархітектори нової промислової політики”, - прокоментував Галасюк.

Нагадаємо – голова промислового Комітету вже попередньо оприлюднював список кандидатур, які запропонував Степану Кубіву та Експертній Раді. Втім, повторно надав йому офіційного листа зі списком, до якого увійшли: Анатолій Кінах (Президент УСПП), Дмитро Олійник (Голова Ради ФРУ), Геннадій Чижиков (Президент ТПП), Ростислав Шурма (Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь»), Олександр Громико (Президент Української асоціації виробників, президент компанії Saturn), Костянтин Єфименко (Голова Наглядової ради фармзаводу «БІОФАРМА»), Василь Федін (Генеральний директор ТОВ «Смарт МерітаймГруп»), Павло Штутман (голова Наглядової ради компаній «Гідросила ГРУП» і «Ельворті ГРУП»), Віктор Суботін (Генеральний директор ПАТ «Турбоатом»), Расім Бекмезджі (заступник Голови Ділової Ради Туреччини та України Комітету зовнішньоекономічних зв’язків «DEIK»), Володимир Панов (Член наглядової ради ПрАТ «Єврокар», директор ТОВ «Сезпарксервіс»), Костянтин Паливода (Голова Правління банку ПАТ АКБ «АРКАДА»), Борис Соболєв (Головний Радник Голови правління «Укрексімбанк»), Олена Кошарна (головний виконавчий директор Horizon Capital), Євген Уткін (Президент технологічного холдингу «KM Core»), Володимир Лемперт (Директор компанії "СпецТехОснастка").

“Також вважаю, що поза конкурсом до Нацкомітету мають увійти (за посадами): Богдан Данилишин – Голова Ради НБУ, очільники профільних Комітетів ВР: Ніна Южаніна (податки), Олександр Домбровський (ПЕК), Сергій Рибалка (фінанси), Андрій Іванчук (економ. політика), Ярослав Дубневич (транспорт) і хоча б по 1 представнику фракцій та груп, зацікавлених в розвитку промисловості (Олег Кришин від НФ, Максим Єфімов з БПП та ще кілька потужних нардепів готові активно долучитися)”, - резюмував нардеп.






Друкувати