Хто на даний час лідирує у президентській гонці в США
Кандидат у президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон випереджає кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа на 4-5%. Про це свідчать результати опитування NBC News/Wall Street Journal, яке проводилось 3-5 листопада.


Під час опитування виборці висловили своє рішення щодо чотирьох кандидатів. Таким чином, Клінтон готові підтримати 44% виборців, Трампа - 40%, Гаррі Джонсона - 6%, Джил Стейн - 2%. При виборі тільки з двох кандидатів - Клінтон і Трампа - виборці теж віддали перевагу кандидатові від Демократичної партії - 48% проти 43%. Також зазначається, що Клінтон випереджає Трампа серед жінок (53% проти 38%), афроамериканців (86% проти 7%), латиноамериканців (65% проти 20%), а також серед виборців віком від 18 до 34 років (55% проти 32%).

Тим часом Трамп має більше підтримки серед чоловіків (47% проти 42%), літніх людей (49% проти 42%) і білих (5 % проти 38%). Однак, Трампа підтримує більше білих, які не отримували освіту в коледжі - 60% проти 30%. Згідно з результатами опитування серед білих виборців з вищою освітою, Клінтон випереджає Трампа на 10 очок (51% проти 41%). Також Клінтон лідирує серед тих виборців, які планують прийти на дострокові вибори 53% проти 39%.

Також більшість опитаних заявили, що відчувають себе комфортніше з Клінтон в ролі президента - 52% проти 46%.

Опитування проводилося серед 1,2 тис. потенційних виборців, вже після того, як стало відомо, що ФБР навіть після повторного розслідування не має претензій до Клінтон з приводу справи з використанням домашнього сервера для службового листування.

За матеріалами: УкрМедіа






Друкувати