В Україні сукупна потужність енергоблоків АЕС зросте на 7%
Завершився ХІV Міжнародний форум «Паливно-енергетичний комплекс України: сьогодення та майбутнє», який проходив 8-10 листопада у Міжнародному виставковому центрі у Києві.


Атомно-енергетичну галузь України тут представляли сім відокремлених підрозділів НАЕК «Енергоатом». В ході роботи у загальній експозиції, зокрема, представники Рівненської АЕС ознайомили відвідувачів Форуму з діяльністю атомно-енергетичного сектору країни, а також популяризували атомну енергетику серед студентів профільних навчальних закладів та інших відвідувачів заходу. Відвідала форум і перша заступниця Міністра енергетики та вугільної промисловості України Галина Карп, котра наголосила, що на сьогодні ПЕК України має стратегічне значення в економіці держави: «Прагнення стати енергетично незалежною країною спонукає до рішучих кроків з реформування галузі, залучення інвестицій, впровадження сучасних технологій, підвищення ефективності роботи підприємств та зміцнення енергетичної безпеки держави».
В Україні сукупна потужність енергоблоків АЕС зросте на 7%

Натомість генеральний інспектор – директор з безпеки ДП НАЕК «Енергоатом» Данко Білей розповів про нову програму розвитку енергоринку країни: «У найближчій перспективі ми плануємо на 7% підвищити потужність усіх енергоблоків, на яких продовжено термін експлуатації. Розроблена програма забезпечить електроенергією не лише нашу країну, а й дозволить вийти на міжнародний ринок - для експорту електроенергії у сусідні держави. Також вже прийнято позитивний висновок державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки стосовно будівництва сучасного підприємства, яке у майбутньому забезпечить надійне і безпечне зберігання відпрацьованого палива українських АЕС».

Ігор Галущак






Друкувати
Найбільш популярні матеріали