Запровадження безвізу для України обговорять 17 листопада
Впевненості в тому, що безвізовим поїздкам українців в Європу може бути дано "зелене світло", поки немає.


Обговорення питання про скасування віз для України може відбутися на рівні послів країн-учасниць Євросоюзу в цей четвер, 17 листопада, повідомив брюссельський кореспондент RFERL (Радіо Свобода) Рікард Йозвяк.

"Візова лібералізація для України буде обговорюватися послами ЄС 17 листопада", - написав він на своїй сторінці у Twitter.

Журналіст додав, що, за його даними, поки немає впевненості, що може бути дано "зелене світло". Вирішення питання залежить від того, чи домовляться члени ЄС щодо механізму призупинення безвізових режимів для третіх країн.

Раніше єврокомісар Йоханнес Хан пообіцяв президентові України Петру Порошенку швидкий прогрес щодо безвізового режиму. Посол ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі зробив аналогічну заяву під час бесіди з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм.

Нагадаємо, що Європейський союз відклав розгляд питання лібералізації візового режиму для України у зв'язку з внутрішньою дискусією в ЄС з приводу повноважень реагування на міграційної кризи.

Разом з тим президент України Петро Порошенко заявив, що Євросоюз повинен завершити всі внутрішні процедури для надання Україні безвізового режиму до 24 листопада. Дану інформацію підтвердила євродепутат, доповідач по Україні Марія Габріель, яка вказала, що Європарламент повинен розглянути питання скасування віз для України до саміту Україна-ЄС, запланованого на цей день.

За матеріалами: УкрМедіа






Друкувати