Комітет Ради дав добро на бюджет-2017 року з підвищеною "мінімалкою"
Перед прийняттям кошторису парламенту належить розглянути кілька законопроектів.


Комітет Верховної Ради з питань бюджету ухвалив рішення рекомендувати парламенту розгляд у другому читанні проекту державного бюджету на 2017 рік після прийняття пов’язаних з ним урядових законопроектів. Йдеться про законопроекти про зміну пенсійного забезпечення (5130), коригування Бюджетного і Податкового кодексів (5131 і 5132), а також законопроект про спецконфіскації (5142).

“Положення цих законопроектів враховані в доопрацьованому законопроекті №5000 і показниках проекту зведеного бюджету на 2017 рік. Для дотримання збалансованості показників державного та місцевих бюджетів на 2017 рік необхідно прийняти відповідні законопроекти для прийняття проекту державного бюджету на 2017 рік, забезпечуючи при цьому взаємозв’язок їх положень” , – зробили виснвок в комітеті.

Комітет зазначив, що потім, з урахуванням стану розгляду і прийняття зазначених урядових законопроектів, підготує за участю Міністерства фінансів новий висновок до доопрацьованого урядом проекту держбюджету на 2017 рік і додатково представить його на розгляд Верховної Ради.

Доходи держбюджету встановлені в сумі 721,4 млрд грн, що на 15,1 млрд грн більше показника за попереднім проектом, витрати – 790,4 млрд грн, що також на 15,1 млрд грн більше. Граничний рівень дефіциту залишається на колишньому рівні – 77,5 млрд грн, граничний обсяг держборгу – також на колишньому рівні в 2,296 трлн грн.

Документ передбачає підвищення з 1 січня мінімальної заробітної плати вдвічі – до 3,2 тис. грн. На ці цілі передбачені додаткові видатки в обсязі близько 28,3 млрд грн, що дозволить забезпечити виплату підвищеної заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Додаткові доходи уряд очікує отримати за рахунок підвищення відрахувань прибутку Національного банку України на 4 млрд грн, дивідендів – на 1,6 млрд грн і зростання податкових надходжень в результаті підвищення зарплати – на 9,4 млрд грн з держбюджету і на 10,9 млрд грн – по місцевим бюджетам.

finance.ua






Друкувати
Найбільш популярні матеріали